Golden Girl Trofee – uitreiking

En de winnaar is……: Agnes Vroegh!

De jury heeft Agnes Vroegh (links op de foto) als winnaar van de externe Golden Girl gekozen!

Agnes is als kaderlid bij cao-onderhandelingen voor FNV actief geworden. Ze is als enige vrouw werkzaam als operator bij een chemisch bedrijf. Ze heeft zich staande gehouden in een mannenwereld in de ploegendienst in de chemie. Inmiddels is ze lid van het Algemeen bestuur van FNV. Naast dit vrijwilligerswerk, geeft ze ook voorlichting aan meisjes over technische beroepen om hen te stimuleren een technisch beroep te kiezen.

Samenvattend zijn dit de punten waarom ze als winnaar is gekozen:

  • Nachtdiensten gedraaid in een mannenwereld (chemisch bedrijf).
  • Rolmodel binnen VHTO, een organisatie die zich inzet om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten.
  • Geïnterviewd over huiselijk geweld in Bangladesh voor in een brochure (internationaal).
  • Verschillende leiderschappen, maatschappelijk, internationaal en roldoorbrekend.
  • Geeft leuke interviews, ze is grappig en schrijft blogs.  Bekijk hier een van haar blogs.

Kortom, een energieke en inspirerende vrouw.

Wat is de Golden Girl Trofee?

De YWCA heeft intern sinds 1992 de geweldige traditie om een actieve vrouw in de spotlights te zetten. Deze traditie is waardevol en bij ons 95-jarig bestaan in 2015 hebben we besloten deze traditie ook te richten op de Nederlandse buitenwereld.

Sinds 2015 reiken we met regelmaat een Golden Girl Trophy  aan een bijzondere jonge dame of vrouw, die zich in heeft gezet voor anderen. Waarbij de focus ligt op een vredevolle, eerlijke en rechtvaardige maatschappij. Wij willen dit graag doen om voorbeelden van krachtig vrouwelijk leiderschap te creëren en om in beeld te brengen welke bij andere vrouwen tot inspiratie leidt.

Ken je zelf zulke vrouwen? Informeer ons over hen, zodat zij een kans maken ook een Golden Girl Trophy uitgereikt te krijgen.