Moeders en Dochters

De relatie tussen een moeder en haar dochter is een bijzondere relatie. Je moeder geeft je leven; dat staat buiten kijf. Of jij hebt leven gegeven aan je dochter; dat kan ook. Of jij hebt leven gekregen van je moeder.

Hoe ziet dat leven eruit? Wat kreeg je naast je leven nog meer cadeau uit de allerbeste bedoeling, of onbedoelde, of minder leuke dingen vanuit beperkingen in de liefde?

Iedereen draagt iets bij zich van zijn haar moeder als dochter. Soms kun je hier vooral van genieten, soms vraag je je af: vind ik dit nu? Of doe ik dit om de goedkeuring te krijgen van mijn moeder? Of wat geef ik door aan mijn dochter?

Niet alle moeders zijn je eigen moeder. Soms zijn er surrogaatmoeders die belangrijk voor je zijn omdat de relatie met je eigen moeder niet zo goed verloop, en die kunnen je pijn verzachten en je ook weer anders naar je moeder laten kijken. Wellicht ben je je moeder verloren en heb je nog veel vragen, dat kan ook.

Bij mij hebben familieopstellingen mij meer inzicht gegeven over de vragen die ik had over mijn relatie met mijn moeder. Samen met Miriam Kaptein, beiden zijn wij opgeleid in systemisch werken, staan we open voor de vragen die jullie willen verkennen over deze bijzondere relatie.

Moeder en dochter opstelling vindt plaats op 11 oktober vanaf 20.00 uur in het Mary Bargerhuis aan de F.C. Donderstraat 23 te Utrecht. Aanmelden kan via info@ywca.nl Voor niet leden is de bijdrage € 5,-. Er zijn een beperkt aantal plaatsen.