Dag 3 YWCA World Council 2019

Vandaag was een mooie zonnige dag. We begonnen de ochtend met een intergenerationeel dialoog wat gevoerd werd door Metti Gemechu (YWCA Ethiopia), Doreen Moraa Moracha (HIV/AIDS Advocate), Jabu Tugwana (She decides Africa) en Joyce Seroke (YWCA South Africa).
Tijdens dit dialoog werd er gefocust op hoe belangrijk het is om de jonge generatie te betrekken en te steunen. Veel landen kennen vanuit tradities en cultuur een bepaalde hiërarchie die ervoor zorgt dat jonge meiden geen stem hebben in een organisatie. Met dit gesprek probeerde de spreeksters duidelijk te maken hoe belangrijk het is om deze generatie barrière te doorbreken en de jongere generatie een stem te geven. Met trots kunnen wij als YWCA Nederland zeggen dat wij erg vooruit lopen met het intergenerationeel werken. Onze voorzitster Jeannette is erg motiverend en geeft de jongere vrouwen de kans en stimuleert ze juist om stappen te maken. Ik ben blij dat dit voor ons  (jonge vrouwen) vanuit onze Nederlandse organisatie geen extra obstakel is.
In de middag hebben we verschillende workshops gevolgd waar we in een andere blog meer over vertellen.
Tijdens de lunch konden we op de marketplace spullen kopen die alle andere delegaties vanuit hun eigen land mee hadden genomen. Aan de andere kant van de market place gaven wij als Nederlandse delegatie een power sessie over de economic position of women in the world. Ik (Khaoula) mocht deze power sessie presenteren met interessante feiten over kapitaal en vrouwen. Met een interactieve quiz hebben we de dames proberen te stimuleren om dit onderwerp binnen hun nationale YWCA op te pakken.
Na de power sessie en lunch hebben moesten we stemmen op de amendementen die ingediend waren om de constitutie aan te passen. Ons amendement werd als eerste gepresenteerd en onze voorzitster Jeannette stond op het podium om het toe te lichten en vragen te beantwoorden. Een emotionele ervaring, met helaas een teleurstellend resultaat. Ons voorstel om de constitutie inclusiever te maken voor andere religies werd met 58% tegen gestemd. Maar we hebben veel steun gekregen van verschillende landen en zijn optimistisch naar de toekomst. Aan het einde van de dag kwamen er verschillende vrouwen naar ons toe om ons te vertellen hoe belangrijk ze ons voorstel vonden.
Geschreven door Khaoula el Ahmadi

Reply