ALV 3 juni: een vrolijke bijeenkomst

08 juni 2017

Afgelopen zaterdag kwamen YWCA-leden bij elkaar voor de Algemene Leden Vergadering (ALV). We bespraken -vanzelfsprekend- de lopende zaken, de financiële situatie en andere YWCA-gerelateerde onderwerpen, maar we deelden ook goed nieuws met elkaar. Hieronder volgen een aantal updates.


Bestuursleden
Het bestuur is een tikkeltje veranderd. Helaas namen we afscheid van Dieke die zich 2 jaar lang heeft ingezet als bestuurslid PR & Communicatie. Ze heeft o.a. gezorgd voor een nieuwe website en een prachtig communicatieplan. Marlijn neemt haar functie over. We hebben ook drie frisse leuke bestuursleden erbij: Femme, Priscilla en Khaoula. Priscilla en Femme gaan zich buigen over het beleid en beleidsstukken van de YWCA en Khaoula is aangenomen als algemeen bestuurslid. Het bestuur ziet er nu zo uit:

Voorzitter: Jeannette van Dongen
Vice-voorzitter: Helma van Luttikhuizen
Secretaris: Wieske Verwegen
Penningmeester: Sylvia Hooft van Huysduynen
PR & Communicatie: Marlijn de Jager
Bestuurslid Beleid: Priscilla van der Perk
Bestuurslid Beleid: Femme Kiers
Algemeen Bestuurslid: Khaoula El Ahmadi


De Internationale Commissie
De Internationale Commissie vertelde dat het de goede kant opgaat met het ‘Culture House’, ofwel het Vrouwen-vluchtelingenproject. Tijdens de eerste bijeenkomst kwamen er maar liefst 40 vrouwen bij elkaar (terwijl we er 20 verwachtten). Er staat een nieuw evenement gepland voor deze vrouwen, waarin samengewerkt wordt met Women Wage Peace. De vrouwen zullen o.a. werken aan een wereldwijde blokjesdeken die de vrede symboliseert. Toekomstige activiteiten zullen de nadruk leggen op vrouwelijk leiderschap.

De Mensenrechtencommissie
Nog meer goed nieuws: er is nieuw leven geblazen in de Mensenrechtencommissie. De commissie heeft inmiddels voldoende leden om een herstart te maken en bestaat uit subgroepen die zich elk op een eigen onderdeel richten, zoals BMO (Breed Mensenrechten Overleg) en VNVR Resolutie 1325.

En nog veel meer
De YWCA-leden ontvangen spoedig de uitgebreide notulen waarin alles staat dat we bespraken. Ben je benieuwd naar de YWCA en wil je eens meevergaderen? Neem gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *