Dag 3 YWCA World Council 2019

21 november 2019
                                         

 

Intergenerationeel dialoog

Vandaag was een mooie zonnige dag. We begonnen de ochtend met een intergenerationeel dialoog wat gevoerd werd door Metti Gemechu (YWCA Ethiopia), Doreen Moraa Moracha (HIV/AIDS Advocate), Jabu Tugwana (She decides Africa) en Joyce Seroke (YWCA South Africa).

Tijdens dit dialoog werd er gefocust op hoe belangrijk het is om de jonge generatie te betrekken en te steunen. Veel landen kennen vanuit tradities en cultuur een bepaalde hiërarchie die ervoor zorgt dat jonge meiden geen stem hebben in een organisatie. Met dit gesprek probeerde de spreeksters duidelijk te maken hoe belangrijk het is om deze generatie barrière te doorbreken en de jongere generatie een stem te geven. Met trots kunnen wij als YWCA Nederland zeggen dat wij erg vooruit lopen met het intergenerationeel werken. Onze voorzitster Jeannette is erg motiverend en geeft de jongere vrouwen de kans en stimuleert ze juist om stappen te maken. Ik ben blij dat dit voor ons  (jonge vrouwen) vanuit onze Nederlandse organisatie geen extra obstakel is.

Diverse workshops

In de middag hebben we verschillende workshops gevolgd waar we in een andere blog meer over vertellen.

Tijdens de lunch konden we op de marketplace spullen kopen die alle andere delegaties vanuit hun eigen land mee hadden genomen. Aan de andere kant van de market place gaven wij als Nederlandse delegatie een power sessie over de economic position of women in the world. Ik (Khaoula el Ahmadi) mocht deze power sessie presenteren met interessante feiten over kapitaal en vrouwen. Met een interactieve quiz hebben we de dames proberen te stimuleren om dit onderwerp binnen hun nationale YWCA op te pakken.

Amendement

Na de power sessie en lunch was het tijd om te stemmen op de ingediende amendementen voor het aanpassen van de World YWCA constitutie. Ons amendement werd als eerste gepresenteerd en onze voorzitster Jeannette mocht op het podium een toelichting geven en vragen beantwoorden. Dit was een emotionele ervaring, gezien het gevoelige onderwerp van ons amendement voorstel. Ons voorstel was om de constitutie inclusiever te maken voor andere religies, zodat alle vrijwilligers en medewerkers die bij de YWCA aangesloten zijn zich betrokken voelen. Helaas werd ons voorstel niet goed ontvangen en resulteerde het in 58% stemmen tegen. Ondanks de teleurstellende uitkomst, hebben we veel steun ontvangen van verschillende landen dit gaf ons hoop. Aan het einde van de dag kwamen er verschillende vrouwen naar ons toe om ons te vertellen hoe belangrijk ze ons voorstel vonden. Het feit dat we zo een grote impact hebben gemaakt dat men er echt over heeft nagedacht, telt als een grote win!

MOMENT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *