Landelijke aftrap Orange The World 2023

27 november 2023

Voorzitter Božica Simeunović en Interne Golden Girl winnares 2023 Miriam Kaptein waren vandaag aanwezig bij de landelijke aftrap van de Orange The World campagne in Amsterdam. 🧡

Orange the World is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Die vindt elk jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. Het thema van dit jaar is ‘veilig, overal en altijd’. Geweld tegen vrouwen en meisjes komt op allerlei plekken voor. Op het werk, in de sportschool, in het uitgaansleven, het onderwijs, bij de studentenvereniging en thuis. Orange the World wil dat iedereen zich hiervan bewust is. De campagne vraagt om te helpen als een vrouw of meisje geïntimideerd wordt, waar het ook is, dus ook online. Zeg iets, doe iets, maar kijk vooral niet weg. Wees een #medestander.

Tijdens de campagne lichten veel gemeenten gebouwen aan met oranje licht. Daarnaast worden er door het hele lang debatten, tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd. Zo ook op de locatie van YWCA Nederland in Utrecht op 10 december a.s. Sluit om 12:00u aan bij de schrijfmiddag en om 16:30 uur bij de vertoning van 2 korte films via ShortsTV.

De Orange the World-campagne wordt in Nederland gecoördineerd door UN Women Nederland in samenwerking met de Unie van Soroptimistclubs, Zonta Nederland, Inner Wheel Nederland, VVAO, Veilig Thuis en YWCA Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *