Orange The World

26 november
Utrecht
2021_

Avondwandeling

Op vrijdag 26 november organiseert YWCA Nederland in het kader van Orange The World een avondwandeling door Utrecht, waar op de route bij speciale oranje locaties vrouwen hun verhaal vertellen.

Vertrekmomenten

Nieuwe tijden Vanaf het startpunt kan men tussen 17:30 en 18:00 uur beginnen met de wandeling.
Het volgen van oranje vrouwenbeeldjes, waarbij een verhaal wordt verteld, is de wandelroutekaart. De wandeling duurt ongeveer 1.5uur, waarna een lekkere versnapering in het Mary Bargerhuis van de YWCA klaar staat.

Startpunt: Bartholomeus Gasthuis,
Lange Smeestraat 40, 3511 PZ, Utrecht.
Eindpunt: YWCA Mary Bargerhuis
F.C. Donderstraat 23, 3572 JB Utrecht.

Voor aanmelden of informatie mailen naar info@ywca.nl.

Overige activiteiten in het kader van ‘Orange The World’

Donderdag 25 november 18.30 u: aanlichtceremonie met burgemeester Sharon Dijksma en vrouwenorganisaties op de Stadhuisbrug

Donderdag 9 december 20 – 21 u: Wij zijn #Medestander, u ook? Themabijeenkomst over het voorkomen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Voorkomen, signaleren, melden en helpen; wat kunt u zelf doen? Voor iedereen die niet omstander wil blijven maar medestander wil zijn. Locatie is nog niet bekend. Georganiseerd door VVAO-Utrecht, Soroptimistclub-Utrecht, Zonta-Utrecht en YWCA-NL

Voor aanmelden of informatie: OrangeTheWorld.Utrecht@gmail.com

Nederland veiliger wordt. Teken de petitie ‘Samen tegen geweld’ van de Nederlandse Vrouwen Raad.

Landelijke activiteiten in het kader van ‘Orange the World’:

  • De landelijke aftrap van de campagne vindt dit jaar plaats in Breda. Deze ceremonie is te volgen via een livestream op https://www.orangetheworldbreda.nl
  • Ga mee naar de demonstratie tegen vrouwelijk geweld op de Dam in Amsterdam: Dansen op de Dam om geweld tegen vrouwen te stoppen op zondag 28 november.
  • Het Orange the World committee van Haarlem en Kennemerland heeft op 3 December een voetbalwedstrijd in het teken van Orange the World gezet; Telstar IJmuiden speelt in het oranje: https://sctelstar.nl/nieuws/telstar-spelers-in-oranje. Er zijn VIP kaarten beschikbaar tegen gereduceerd tarief – de opbrengst hiervan wordt aan de campagne gedoneerd. Kaarten bestellen kan via orangetheworld.nhz@gemail.com.
  • Al decennialang zet de Nederlandse Vrouwen Raad zich in tegen geweld tegen vrouwen. Het doel is om geweld tegen vrouwen op de politieke agenda te krijgen en ervoor te zorgen dat ook Nederland veiliger wordt. Teken de petitie ‘Samen tegen geweld’ van de Nederlandse Vrouwen Raad.

Meer achtergrondinformatie en inspiratie binnen het thema ‘Orange the World’:

  1. https://www.Emancipator.nl houdt zich specifiek bezig met MANNEN-emancipatie. Jens van Tricht-oprichter/directeur was in 2019 met zijn organisatie genomineerd voor de Mensenrechtenprijs
  2. https://www.act4respect.nl is een samenwerkingsverband van Atria en Rutgers dat zich inzet voor gelijkwaardige relaties onder jongeren en jongvolwassenen waarin geen ruimte is voor fysiek, seksueel of cybergeweld.
  3. http://www.safewomen.nl een project en promotieonderzoek van Nicole van Gelder van de Universiteit Nijmegen, waar vrouwen die te maken hebben (gehad) met partnergeweld een online hulpmiddel kunnen vinden.
  4. Geweld tegen vrouwen in de media: een item op de NPO over ‘Moord op vrouwen omdat ze vrouw zijn’: elke acht dagen vermoordt een gewelddadige partner een vrouw in Nederland. Er wordt naar oplossingen gezocht. Een recent artikel in Trouw komt met oplossingen hoe te voorkomen dat er überhaupt geweld tegen vrouwen wordt gebruikt. Ook een artikel in EenVandaag gaat over vrouwenmoorden in Nederland waarin het advies werd gegeven dat er een nationaal coördinator huiselijk geweld moet komen.

Orange The World
www.orangetheworld.nl
25 November tot 10 december 2021
Wereldwijde Campagne tegen Geweld tegen vrouwen

P.S. In het kader van OTW zijn meer dan 80 gemeenten oranje gekleurd.

In deze plaatsen worden diverse OTW activiteiten georganiseerd).

groeps afbeelding Orange The World