Oud? Welnee, jong van geest!

1 t/m 30 maart
Utrecht
2022_

Hashtag MeToo en verder

Dat vrouwenorganisaties nog hard nodig zijn blijkt uit de nieuwe #MeToo discussie. YWCA Nederland zet zich al meer dan 100 jaar in voor het verbeteren van de positie van vrouwen. Ze doet dat op eigen kracht met eigen middelen en steun van het MKF-fonds, en sinds kort de Vriendenloterij.

Activiteiten van YWCA

De activiteiten van YWCA Nederland vinden plaats binnen het internationale verband van de WYWCA, met iedere vier jaar een World Council, om gezamenlijk de positie van vrouwen maatschappelijk te verbeteren.

Technika10

Er is veel veranderd sinds de oprichting van YWCA Nederland en de huidige tijd, en toch soms ook weer niet. Zo kwam Technika10 voort uit YWCA Nederland, maar het is nog steeds van belang dat meiden ook voor bètavakken kiezen en hun talent niet verloren gaat.

Mary Bargerhuis

We hebben ook een eigen plek: Het Mary Bargerhuis te Utrecht (vernoemt naar de dame op de zwart wit foto) waar onze activiteiten plaatsvinden, al is het door Corona voor het eerst in het bestaan behelpen geweest. We zien dit als een safe place waar we alle vrouwen kunnen ontmoeten, want we zijn smet onze christelijk roots een inclusieve organisatie geworden.

Expositie YWCA 101 Jaar

Van 1 maart t/m 30 maart kun je het leven van onze vereniging zien in de tentoonstelling

“Oud? Welnee, jong van geest! YWCA  101 jaar” in het Stadskantoor van de gemeente Utrecht naast Centraal Station Utrecht.

Wees welkom!

Locatie Expositie

Stadskantoor Stadsplateau 1 in Utrecht naast centraal Station

groeps afbeelding Oud? Welnee, jong van geest!