Wij zijn #Medestander, u ook?

9 december
Online
2021_

Voorkomen, signaleren, melden en helpen

Op donderdagavond 9 december organiseert het Orange the World Comité Utrecht de themabijeenkomst: Wij zijn #Medestander, u ook?
Een virtuele bijeenkomst via zoom, van 20.00 tot ca 21.00 uur, over het voorkomen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Voorkomen, signaleren, melden en helpen; wat kunt je zelf doen? Voor iedereen die niet omstander wil blijven maar medestander wil zijn.

Veilig Thuis

Sprekers zijn een ervaringsdeskundige en een preventiemedewerker van Veilig Thuis. We laten een filmpje zien van de meiden van GYM (Girl, You Matter!) waarin zij vertellen over hun ervaringen in dit project in Overvecht van Pretty Women. Tess Meerding van de gemeenteraad is aanwezig om de vraag te beantwoorden wat de gemeente kan en wil doen om Utrecht veiliger te maken voor vrouwen en meisjes. En iemand van de Rutgers stichting is aanwezig om vragen te beantwoorden.

Via Zoom

Je kunt je aanmelden voor de digitale bijeenkomst op 9 december via OrangeTheWorld.Utrecht@gmail.com
Na aanmelding ontvang je een paar uur van tevoren een zoomlink.

Samenwerking

Orange The World Utrecht is een samenwerkingsverband van vrouwenorganisaties Zonta, Soroptimisten, YWCA en VVAO in Utrecht
De wereldwijde campagne Orange The World is geopend door burgemeester Sharon Dijksma op 25 november. Lees meer in dit artikel in het AD Utrecht waarin de burgemeester benadrukt waarom deze campagne zo belangrijk is.